Ekm

CTAL Resim Öğretmenimiz Yeşim Gülseven´in Öğrencileriyle Birlikte Oluşturmuş Olduğu "Cumhuriyet Sergisi"nden Görüntüler.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) işbirliğinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilim buluşmaları video konferans bağlantısının ilk konuğu NASA’da halen çalışmalarını yürüten Dr. Umut Yıldız oldu. Buluşmada öğrenciler canlı yayınla Türk bilim adamı Yıldız’a merak ettikleri soruları sorarak aynı zamanda NASA’yı yakından tanıma fırsatı buldular. (İzmir İl MEM)

Bağlantıya İzmir´den 100 okul 30 ilçe katıldı.

KODLAMA

Dijital kültürün ortak dili olan kodlama, bilişim okur-yazarlığının temellerinden biridir. Kodlama eğitimi, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış, teknolojiyi daha etkin kullanabilen, problem çözme ve ürün geliştirme yeteneklerine sahip bireylerin eğitiminde artık önemli bir yere sahiptir. Öğrencilerin kendi geleceklerini planlamaları için imkânlar sunar.

Hayatımıza çok hızlı ve her yönden dâhil olduğu günümüzde teknolojinin sahip olduğu fırsatları ve tehditleri iyi anlamak herkes için önemli hale gelmiştir. Hızlı bilgi artışı toplumların da hızlı değişimini ve gelişimini beraberinde getirmektedir. Günümüzde okuma-yazma bilen, aritmetik bilgileri olan kişileri tanımlamakta kullanılan eğitimli insan tanımı da değişimden etkilenmiştir.

Bu tanım içinde kendine yer edinen kodlama becerisi, bilişim teknolojileriyle iletişim kurmak için kullanılan bir dildir. Kısaca kodlama; bilgisayarlara, adım adım verilen talimatları izlemelerinin ve onların tam olarak ne yapmaları gerektiğinin söylenmesidir.

Verilen, istenen ve çözüm aşamalarından oluşan temel kodlama mantığı giderek günlük hayatın önemli bir parçası haline gelmektedir. Dolayısıyla, bu becerinin küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza verilmesi gerektiği inancındayız.

Ayrıntılar: http://www.eba.gov.tr/kod